OBH Nordica 6616 Ice Cream Box

Billig glassmaskin som tillverkar riktigt god glass. Har vunnit ett test av Råd & Rön och ges höga betyg för hanterbarhet och enkelhet.

Det är framförallt två saker som skiljer OBH Nordica 6616 mot större och mer avancerade glassmaskiner. För det första är det priset då denna enbart kostar kring 500 kr. Det är därmed ett mycket prisvärt val för att kunna tillverka egen glass.

För det andra har den ingen inbyggd kompressor utan fryser glassen genom frysskål. Det är även denna konstruktion som gör att priset kan hållas nere.

Låt frysskålen ligga i frysen till den dag du vill göra glass. Ta ut den och kör igång glassmaskinen. Inom ca 20 minuter har du sorbet eller frozen yoghurt. För glass tar det knappt 60 minuter.

Bästa budgetval (Råd & Rön)

Råd & Rön är en av Sveriges största och mest oberoende testaktörer av konsumentprodukter. Deras största test av glassmaskiner består av 19 maskiner som har fått ett betyg mellan 50 och 82 av hundra. Bäst betyg ges till OBH Nordica 6616 Ice Cream Box med 82/100. Överlag ger den mycket god glass och är lätt hantera.

Men uppenbarligen är åsikterna delade om modellen. För när Ica Kuriren testade glassmaskiner fick OBH Nordica 6616 bland de sämsta betygen. De anser istället att priset är för högt och att kvalitén på glassen inte når upp i acceptabel nivå.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.