KitchenAid Blender

KitchenAid är troligtvis ett av de mest kända märkena inom funktionella och estetiska köksmaskiner. I deras utbud av blenders finns både enklare modeller så som Classic och Diamond samt proffsmodellerna inom serien Artisan. Vill du ha en avancerad blender med färdigprogrammerade inställningar samt varmhållning? Eller räcker det med justerbar hastighet och möjlighet att göra smoothies av frukt och bär? KitchenAid har blenders oavsett behov.

Vilken modell av KitchenAid passar dig?

Här presenteras de olika modellerna av KitchenAid blenders och vad som skiljer de olika modellerna åt. Delvis kan du titta på hur stor kanna de olika modellerna har. Men framförallt är det funktionerna som skiljer dem åt vilket även bör väga tyngst i val av modell.

KitchenAid Classic Blender 5KSB1565  – Den enklaste modellen

En stabil och robust blender med 2 000-11 500 rpm (varvtalshastighet) och behållare på 1,75 liter. Kan köras med fem olika hastigheter. Dessa hastigheter kan sedan kombineras med funktionen för iskrossning alternativt pulserande rörelse.

KitchenAid Diamond Blender 5KSB1585 – Robust och snygg

Skillnaden mellan denna blender, mot modellen ovan, är inte speciellt stor. Detta varken i funktion eller pris. Det är istället främst designen som skiljer sig. Namnet ”Diamond” är tänkt att spegla modellens höga kvalité samt den fasetterande design som kännetecknar den. Även om kannan är något mindre än på Classic så är modellen både högre och bredare.

KitchenAid beskriver Diamond som speciellt lämpad för att blanda tjocka såser och varma vätskor. Men självklart kan lika gärna iskuber krossas eller puré göras av frukter.

KitchenAid Artisan Blender 5KSB553 – Testvinnaren

Artisan är KitchenAids premiummodeller och Blender 5KSB553 är den enklaste av dessa. Den har en lite mer robust design än Diamond och Classic. Detta med integrerad knappsats med en mjuk rundad design vilket gör det lätt att göra rent kring knappsatsen. Här erbjuds varvtalshastighet på 4 000 till 11 500.

Konsumentmagasinet lyfter fram att Artisan Blender fått Bäst i test av den danska tidningen Politiken. I testet ställdes 10 blenders mot varandra och KitchenAid Artisan 5KSB553 tog hem vinsten inom konsumentmodeller. En sak som imponerade var modellens förmåga att krossa. Det tyder på en kraftig motor och högre kvalité än hos de billigare modellerna i samma test.

KitchenAid Artisan Power Blender 5KSB7068 – Med högre precision och styrka

Med KitchenAid Blender 5KSB7068 tas ett tydligt steg uppåt i kvalité och funktion. Det är även något som märks i priset då denna kostar drygt dubbelt så mycket som Artisan 5KSB553 (se ovan)

Här ges en tydlig precisioninställning genom elva olika hastigheter att välja på. Utöver kan både puls- och boostfunktion väljas. Har även självrengöringscykel.

På dessa lite dyrare modeller av Kitchen Aids blenders finns Flex Edge-packare. En funktion som underlättar att få in större fruktbitar och tjockare vätskor. Flex Edge används för att pressa in dessa ingredienser in i virveln samtidigt som sidorna skrapas av för en jämn mix av innehållet.

KitchenAid Blender 5KSB7068 kan köras på ner till 1000 i rpm (varvtalshastighet) och upp till 24 000 Kan exempelvis ställas mot den svagare Artisan-modellen med varvtal på 4 000 till 11 500. Även designmässigt skiljer den sig mot de billigare modellerna.

En robust och precisionsinställningsbar blender för de som använder maskinen dagligen eller i större skala.

KitchenAid Artisan Power Plus Blender 5KSB8270 – Med varmhållning och programval

En halvautomatisk blender med en hel del specialfunktioner. I grunden finns en kraftfull motor på hela 3,5 hk vilket gör att även hårdare ingredienser snabbt kan hackas och mixas.

Det som framförallt skiljer Power Plus Blender mot andra modeller från KitchenAid är den automatisering som modellen erbjuder. Välj mellan fyra olika förinställda program vilka är soppa, juice, smoothie eller självrengöringscykel. Självklart kan man även själv välja hastighet manuellt vilket kan ske på 11 olika nivåer.

När allt är mixat och blandat värmer Artisan Power Plus innehållet och kan sedan varmhålla det under en längre tid. En smidig funktion som skapar goda soppor på nolltid.

I likhet med modellen ovan erbjuds varvantal från 1000 upp till 24 000. Utseendemässigt är de även mycket lika. Men när det kommer till smidiga funktioner vinner Power Plus överlägset.

Varför välja blender från KitchenAid?

  • Intelli-Speed motor

Den smarta intelli-speed funktionen innebär att knivhastigheten automatiskt ändras beroende på matvarornas densitet. Detta för att optimera maskinens kraft.

  • Stor och funktionell kanna

Deras kannor är tillverkade i BPA-fri plast och med en form som gör det enkelt att hälla från den samt göra ren den efter användning. Kannan har även måttenhet.

  • Mjuk start

Motorn startar långsamt för att sedan öka upp till den hastighet som önskas. Därmed skapas en säkrare mix med minimalt stänk.

  • Stabil bas

KitchenAid blenders har en gjuten metallbas som skapar stabilitet och kvalité.

  • Halvautomatisk och värmehållande

Önskar du en riktigt proffsig blender som har förinställda program och både kan värma upp samt varmhålla den mixade soppan? Ställer du höga krav på kvalité och precision? Då kan KitchenAid Power Plus Blender 5KSB8270 väljas. En proffsmodell som ger alla fördelar som kan hittas hos en komplett blender.

  • Testvinnare

Olika tester ger olika vinnare. Så är det gällande alla köksmaskiner. Men självklart är det en stor fördel att KitchenAid Artisan 5KSB5553 blivit utnämnd till bäst i test när danska tidningen Politiken lät två kockar ställa tio blenders mot varandra.

Registrera din KitchenAid blender

På KithenAid.se kan du produktregistrera din blender genom att ange mailadress, modell och personuppgifter. Det innebär att exklusiva kampanjer och tips kan skickas ut som marknadsföring men även att man lättare kan få hjälp om detta behövs. Registrering kan genomföras oavsett var du köper din blender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *